Kulinarna marka debiutuje w Polsce


CulinaryOn to największe studio kulinarne w Azji i Europie oraz wyjątkowy gastronomiczny plac zabaw, który zapewnia niezapomniane emocje na eventach dla sektora B2B oraz klientów indywidualnych. Założona w 2012 roku w Moskwie firma ma globalne ambicje. Opisuje się jako „Kulinarny Disneyland”, gdzie pod uważnym kierownictwem doświadczonego zespołu będzie można przygotowywać wyszukane potrawy z całego świata.

Otwarte w sercu Warszawy studio, w dobrze położonym miejscu na Placu Trzech Krzyży, zapewni łatwy dostęp dla klientów korporacyjnych oraz indywidualnych.

Wybraliśmy Polskę m.in. ze względu na rosnącą gospodarkę, a więc też zamożność społeczeństwa. Przede wszystkim jednak przyciągnęło nas coś, co określamy jako zaciekawienie doświadczeniami kulinarnymi — chęć testowania smaków i próbowania nowych rzeczy. To także kwestia dostępu do wykwalifikowanych pracowników mówiących w językach obcych. Właśnie dlatego chcemy stąd prowadzić ekspansję w regionie — wyjaśnia Alex Blanc, współzałożyciel CulinaryOn.

CulinaryOn oferuje studia kulinarne, które mogą pełnić np. funkcję szkół  team buildingu, gdzie można nauczyć się pracować zespołowo. Klasy mogą być dostosowane do indywidualnych potrzeb klientów i podkreślać wartości wyznawane na co dzień przez dane firmy lub działy HR.

Steve Jobs nie wynalazł telefonu, lecz zaproponował unikatowy sposób jego „doświadczania”. My też nie odkryliśmy lekcji gotowania, ale zapewniamy możliwość doświadczenia ich na zupełnie innych płaszczyznach — mówi Giulio D’Erme, partner zarządzający CulinaryOn.

CulinaryOn stawia na wysoki poziom profesjonalizmu. Każdy klient otrzymuje osobistego menedżera, a zespół składa się z szefa kuchni, sous chefa, barmana, kierownika imprezy oraz fotografa. W CulinaryOn można przygotować potrawy z całego świata i delektować się wyszukanymi drinkami oraz wybierać spośród różnych scenariuszy dotyczących rodzaju rozrywki i przebiegu zajęć. Przestronne studia z salą konferencyjną mogą pomieścić do 200 osób jednocześnie i są doskonale wyposażone na spotkania firmowe czy imprezy okolicznościowe.

CulinaryOn – to część formuły EPIC, która skupia w sobie też inne marki – WineOn i PaintOn, które zapewniają wyjątkowe doznania związane z degustacją wina i malowaniem zespołowym.

Potrawy Kuchni Świata

W ramach szerokiej gamy klas mistrzowskich, o tematach takich jak np. haute cuisine, francuska, hiszpańska, singapurska, wegetariańska, grecka, polska i tajska, uczestnicy doświadczą przede wszystkim współpracy z najlepszymi szefami kuchni. Pod czujnym okiem wykwalifikowanego zespołu będą mogli przygotować trzy wspaniałe potrawy w ciągu trzech godzin. A to dopiero początek atrakcji, jakie CulinaryOn zamierza zaproponować w Polsce.

Po dopracowaniu naszych kulinarnych warsztatów zaczęliśmy myśleć o innych tematach. To model, który może być skalowalny — w wielu krajach i dziedzinach. Tak narodziła się koncepcja PaintOn, nauki malowania połączonej z team-buildingiem, a także pomysł poszerzenia CulinaryOn o degustację win, czyli WineOn. Pracujemy też nad wariantem bazującym na quizach — dodaje Giulio D’Erme.

CulinaryOn tylko w 2018 roku gościło ponad 100 000 klientów i posiada 19 studiów na całym świecie. Studio w Warszawie otworzy swoje podwoje już we wrześniu.

Post Author: ekologiczny

Przez wiele lat patrzyłam na świat przez pryzmat konsumpcji, piękna i urody. W pewnym momencie, spojrzałam na świat inaczej. Zapytacie, jaki moment w moim życiu był tak przełomowy? Odpowiedź jest prosta: „Mleko bez laktozy". Całe lata babcia mówiła mi, że mleko jest zdrowe, ale życie się zmienia, my się zmieniamy - postanowiłam zmienić punkt widzenia!

3 thoughts on “Kulinarna marka debiutuje w Polsce

    Weronikaa

    (18 września 2019 - 10:06)

    I bardzo dobrze, że takie miejsce pojawia się w Warszawie. Nawet fajnie było by gdyby coś takiego rozwinęło się w innych miastach. Gotowanie zawsze zbliza ludzi a na takich eventach firmowych może to byc super pomysł integracyjny.

    DorotaW

    (24 września 2019 - 10:52)

    Miejsce zapowiada sie bardzo fajnie. Sama chętnie skorzystam i zorganizuje tam nasze firmowa imprezę.

    Edyta

    (22 października 2019 - 13:57)

    My uwielbiamy gotować i zazwyczaj bardzo dobrze się przy tym bawimy, Dlatego dla mnie i moich znajomych takie miejsce będzie idealnym rozwiązaniem . Juz widze jak dobrze się przy tym bawimy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *